Stucgaas
We gaan het hebben over de rol van stucgaas bij het afwerken van muren en plafonds. Deze informatie is belangrijk voor iedereen die strakke en naadloze afwerking wil.
Goed stucwerk kan zorgen voor een gladde muur en kan elke ruimte transformeren tot iets prachtigs. Maar voor perfect stucwerk is stuc gaas echt van groot belang.
In ons blog gaan we bespreken wat stucgaas is en hoe het wordt gebruikt. Lees alle voordelen en vraag vrijblijvend een offerte aan als je een woning wilt laten stucen.
Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024
Wat is stucgaas?
Stucgaas wordt ook wel pleistergaas of wapeningsgaas genoemd. Het is een gaasachtig materiaal dat wordt gemaakt van glasvezel. Het is bij ons verkrijgbaar is rollen en heeft een openstructuur met geweven vezels.
Stuc gaas wordt door ons gebruikt als wapeningsmateriaal bij stucwerk aanbrengen op muren en plafonds. Het is ontworpen om een extra laag aan te brengen om scheuren en barsten te voorkomen.
Zodra het oppervlakken zijn die gevoelig zijn voor beweging (zoals gipsplaten) dan is noodzakelijk om aan te brengen. Een alternatief om de kosten te drukken is met renovlies behangen.
Waar wordt stuc gaas voor gebruikt?
Het aanbrengen van stuc gaas is een belangrijke stap in het stucproces en wordt door ons op de volgende manier gedaan:
- De ondergrond voorbereiden: Voordat je het stucgaas kan aanbrengen moet de ondergrond schoon, droog en vrij van stof of vuil zijn.
- Het aanbrengen van stucmengsel: Je moet eerst een dunne laag stucmengsel aanbrengen op de muur of je plafond. Dit mag een cement gebaseerd mengsel zijn of een gips mengsel.
- Stucgaas aanbrengen: Het plaatsen van stucgaas moet altijd op een natstucmengsel gedaan worden. De open structuur zal ervoor zorgen dat het gaas zich goed zal hechten aan het stucmengsel.
- Egaliseren: Nadat het stucgaas eenmaal op zijn plaats zit, dan brengen wij nog een laag stucmengsel eroverheen aan. Dit om het gaas volledig te bedenken en te egaliseren. Deze 2de laag zorgt voor egale en stevige basis voor de uiteindelijke afwerkingslaag.
- De afwerking: Na het drogen van de tweede laag kan het oppervlak door ons geschuurd en geëgaliseerd worden. De laatste afwerkingslaag is behangen of schilderen.
Voordelen van stucgaas
Het gebruik van stuc gaas bij stucwerk kent verschillende voor- en nadelen:
- Versterking: Stucgaas is een versterkende laag die barsten en scheuren voorkomt in het stucwerk.
- Duurzaam: Door gaas als wapening te gebruiken gaat het stucwerk een stuk langer mee.
- Veelzijdig: Het kan gebuikt worden op verschillende ondergronden, waaronder gipsplaten.
- Simpel in gebruik: Je kunt vrij makkelijk het gaas aanbrengen.
- Strak resultaat: Het zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking.
Door de versterkende kenmerken is stucgaas echt een aanrader voor iedereen die geen gedoe achteraf wil. Zit je niet te wachten op reparaties? Dan is dit de oplossing.
Huur een professionele stukadoor
Wil je stucgaas laten aanbrengen? Dan staan onze stukadoors voor je klaar! We zijn een ervaren team met een landelijke dekking. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.
Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024