Glasvezelbehang

Al meer dan 20 jaar werken onze stukadoors met glasvezelbehang. Het is namelijk een sterk behang dat wanden beschermt tegen scheuren.

Vooral bij nieuwbouwwoningen is het samen met renovlies behang een zeer gewilde muur afwerking. Het ziet eruit als stucwerk maar dan een stuk goedkoper.

Bij Bouwsector Nederland stucen en behangen wij alle soorten muren en plafonds. Om erachter te komen wat de beste oplossing is voor je wanden komen wij graag even langs.

Door wanden te beoordelen kunnen wij aangegeven wat het beste zou zijn voor de muur en je portemonnee. Wil je advies of een offerte? Meldt je dan bij ons aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Glasvezel behang.

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is altijd van glasvezels gemaakt en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Een voorbeeld is glad behang, zodat het lijkt alsof de muur gestuukt is.

Glasvezelbehang is eveneens met een motief beschikbaar. Bijvoorbeeld met ruitjespatroon of met een visgraatmotief.

Bij structuur is er sprake van glasvezels die samengeperst zijn tot een weefsel, waarvoor men de naam glasweefselbehang gebruikt.

Glasvezelbehang in gladde uitvoering is perfect voor nieuwbouw

Bent je van plan om glasvezelbehang aan te laten brengen in een gladde uitvoering? Dat is een populaire keuze voor nieuwbouwwoningen.

Muren in een nieuwbouwwoning zijn doorgaans niet afgewerkt of niet naar eigen voorkeur. In dit geval is glasvezelbehang een perfecte keuze.

Bovendien hoeft je niet de muren allemaal te laten stuken als je een glad resultaat wenst. Renovatievlies in de vorm van glasvezelbehang maakt je wanden glad en strak.

Glasvezelbehang voor het interieur van bestaande woningen

Er zijn vele redenen waarom glasvezelbehang ook in het interieur van bestaande woningen de voorkeur krijgt. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit glad behang of behang met een structuur.

Ons behang is sterk en biedt vele voordelen, zoals dat de keuze voor uw favoriete kleur. Het is een behangsoort dat zo is ontworpen dat het in iedere kleur te schilderen is.

Het uiterlijk van glasvezel behang en de afwerking in kleur bepalen de sfeer. Zo heb je invloed op welke sfeer u in huis wenst.

 • Samengeperste glasvezels
 • Perfect voor afwerking muren in nieuwbouwwoningen
 • In verschillende uitvoeringen: glad of met structuur
 • Ideaal voor het interieur in bestaande woningen
 • Keuze voor gewenste sfeer in huis
 • In iedere kleur uit te voeren

Glasvezelbehang.

Glasvezelbehang zakelijke sector

Heb je een kantoor of andere ruimte waarvan de muren aan een opknapbeurt toe zijn? Of betrek je een pand waar de muren nog niet afgewerkt zijn?

Glasvezelbehang is de meest populairste afwerkingsopties voor muren in de zakelijke sector. Bovendien is het veel voordelig in vergelijking met het laten stuken van alle muren.

Je hebt bovendien het voordeel dat onze glasvezelbehangers u al het werk uit handen nemen en het hele proces zorgvuldig uitvoeren. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op.

Glasvezelbehang publieke sector

In de zakelijke sector geldt dat glasvezelbehang ook in de publieke sector voordelen biedt. Het is duurzaam en stootvast behang.

De afwerking in kleur kun je afstemmen op het kleurgebruik van uw pand in de publieke sector. Dat geldt ook voor de uitvoering.

Het is dus mogelijk om voor strak behang te kiezen met een gladde look of voor structuurbehang. Glasvezelbehang is na het aanbrengen ook door onze behanger professioneel af te werken in kleur.

Goedkope en duurzame oplossing voor wandafwerking

Glasvezelbehang is een duurzame en daarmee voordelige oplossing voor wandafwerking. Het is behang dat je prima kunt toepassen op lange en hoge muren.

Het behang is ook nog eens perfect om in kleine ruimtes toe te passen. De toepassing is in alle sectoren populair, van ziekenhuizen tot kantoren.

Voordelig en duurzaam. Het is een combinatie die extra voordelen biedt en uiteraard het vaakst de voorkeur verdient. Daarom bieden wij je tegen een extra scherp tarief de mogelijkheid onze professionele glasvezelbehangers in te huren.

 • Zakelijke sector
 • Stootvast
 • Publieke sector
 • Duurzaam
 • Voordelig

Glasvezelbehang op verschillende ondergronden toepassen

Glasvezelbehang kent enorm veel voordelen. Zo is één van de voordelen van stucbehang dat er veel verschillende soorten ondergronden mogelijk zijn.

Ons sterke behang is onder meer aan te brengen op gipsplaat, maar bijvoorbeeld ook op de wanden van een nieuwbouwwoning. Of op houtvezelplaten en spuitgips.

Glasvezelbehang aanbrengen op stucwerk en glasvezelbehang aanbrengen op beton vereist natuurlijk de nodige kennis. Dit geldt in principe voor ieder soort ondergrond.

Beschadigde muur? Kies altijd voor glasvezelbehang!

Behang op basis van glasvezels is perfect om beschadigde muren op een voordelige en aantrekkelijke manier mee af te werken.

De mate van beschadiging is bepalend voor de uiteindelijke look. Wanneer er sprake is van zware beschadiging van de wand zijn er herstelwerkzaamheden nodig.

Het is dan ook niet zo dat dit type behang alle onregelmatigheden verbergt. Als het gaat om kleine scheurtjes wel, maar bij grote oneffenheden blijven door het glasvezelbehang heen te zien.

Laat je muren behangen met glasvezel en krijg een strak resultaat.

Kleine scheuren verbergen achter glasvezelbehang

Kleine scheuren en haarscheuren kun je op een gemakkelijke manier weg werken achter glasvezel behang. Dat geldt ook voor kleine gaatjes.

Het is mogelijk om kleine scheuren te repareren en eventuele gaatjes opvullen. Dan weet je zeker dat er geen onregelmatigheden zijn te zien.

Om slechte muren te verbergen achter glasvezelbehang kun je het beste voor renovatievlies te kiezen. Renovlies is erg sterk, kent een goede hechting en is verkrijgbaar in meerdere diktes.

 • Oplossing voor slechte muren
 • Werkt kleine gaatjes weg
 • Verbergt kleine scheuren
 • Renovatievlies

Dikte van glasvezelbehang

De dikte van glasvezelbehang varieert. Het is belangrijk om de juiste dikte te kiezen en deze is weer afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Het aantal gram bepaalt de stevigheid en dikte. Is het een wand in een normale staat met her en der wat kleine putjes? Dan is glasvezelbehang van 120 gram een goede keuze.

Het is vaak beter om voor dikker glasvezel behang te kiezen als er echt scheurtjes in de muur zitten. Koop dan renovatievlies van 150 gram.

Glasvezel behang kopen

Bij het kopen van glasvezel behang moet je rekening houden met de uitstraling. Werk met structuur of met een gladde afwerking.

Misschien wil je wel heel goedkoop glasvezelbehang kopen. Dit kan bij de Action of door van een glasvezelbehang aanbieding van Stukadoor Inhuren.

Bij bijna alle bouwmarkten is het mogelijk om uit het ruime aanbod een keuze te maken. Bijvoorbeeld bij Gamma, Karwei en Praxis net als bij Hornbach en andere bouwmarkten.

Glasvezelbehang online kopen

Het is goed dat je je online aan het oriënteren bent op het kopen van glasvezelbehang. Het is ook mogelijk om online de aankoop te doen.

Of wil je het liefst alles uitbesteden en alleen maar te hoeven kiezen uit het type behang en uitvoering? Uiteraard met de afwerking in een kleur die je wenst.

Als dat je voorkeur heeft, staan onze glasvezelbehangers graag voor je klaar. Het is natuurlijk mogelijk om door onze behangers alles van A tot Z te laten regelen. Dat is ideaal en bovendien voordelig. Onze behangers werken met scherpe tarieven.

Glasvezel behang kopen

 • Behangservice Nederland
 • Scanbehang.nl
 • Behangsoorten.nl
 • Action
 • Praxis
 • Karwei
 • Gamma
 • Hornbach
 • Overige bouwmarkten
 • Goedkoop in de aanbieding
 • Online kopen
 • Uitbesteden

Glasvezelbehang aanbrengen

Je hebt altijd een keuze om zelf aan de slag te gaan met glasvezelbehang aanbrengen. Dit soort behang aanbrengen, vereist echter wel een andere werkwijze dan papierbehang.

Het is aan te raden eerst te overwegen of u het werk niet liever uitbesteedt. Dat geeft je wel de garantie op het beste resultaat is.

Bovendien is het helemaal niet zo prijzig als je misschien denkt. Onze glasvezelbehangers werken met een tarief per m2. Denk er maar eens over na en laat anders je gegevens direct achter zonder verplichting.

Toch zelf je behang aanbrengen? Maak gebruik van onze tips

Als je de keuze maakt om het behang op basis van glasvezels toch zelf te gaan aanbrengen, geven wij je graag wat tips.

Bijvoorbeeld voor het voorbereiden van de muur. Hoewel het behang kleine scheurtjes en gaatjes verbergt, is er misschien enig herstelwerk nodig.

Herstelwerkzaamheden zijn aan te raden als je in de muur grote gaten of scheuren ziet. Deze zijn vrij eenvoudig weg te werken met vulmiddel.

Glasvezelbehang lijm

Het is uiteraard van belang dat je alle spullen in huis heeft voordat je met het behangen begint. Er is speciale lijm te koop voor behang op basis van glasvezels.

Heb je nog papierbehang lijm over van een andere keer behangen? Deze lijm is niet geschikt om te gebruiken voor glasweefselbehang of renovlies.

Schaf dus naast het behang zelf ook het juiste lijmsoort aan. Belangrijk is dat je de lijm niet op het glasvezel behang smeert, maar op de muur.

Zelf doen:

 • Muur voorbereiden
 • Behang lijm kopen
 • Behang kopen

Glasvezelbehang kopen.

Tips voor beginnen met behangen

Het is zeker aan te raden om als de muur vetvrij en droog is om eerst een loodlijn aan te brengen. Dan komt je glasvezel behang mooi recht te hangen.

Vervolgens is het ook aan te raden om het behang in banen te knippen. Zorg altijd voor wat overschot dat na het plakken weg te snijden is. Bijvoorbeeld ongeveer 10 cm dan de muur lang is.

Gebruik een vachtroller of een brede lijmkwast om je muur mee in te smeren. Smeer daarna de lijm net even wat breder op de muur dan de baan breed is.

Plak nu de baan op de muur

Nadat je de muur hebt ingesmeerd met lijm plak je de eerste baan stevig tegen de muur in de lijm. Het is erg belangrijk dat de volgende baan strak tegen de eerste baan aankomt.

De banen moeten elkaar niet gaan overlappen. Het is daarom aan te raden om na het plakken van een baan te kijken of deze waterpas is. Hiervoor heb je een waterpas nodig.

Voor de perfecte hechting is het aan te raden om met een behangroller of met een behangspatel de baan stevig aan te drukken. Het overtollige behang snijdt je af.

Glasvezelbehang in de hoek aanbrengen

Bij een hoek van de muur moet je een baan 10 cm in de hoek te laten doorlopen. De volgende baan plak je wel met een overlap over de hoek.

Het is mogelijk om de laag dan dubbel en loodrecht door te snijden. Door deze wijze ontstaat er een perfect behangen hoek.

Zo ontstaat er met deze manier van werken een loodrechte lijn. Dat zal zorgen voor een strakke afwerking van het behang in de hoek van de ruimte.

 • Banen op maat knippen (10 cm langer dan lengte muur)
 • Loodlijn aanbrengen
 • Lijm op muur smeren (net even wat breder dan de baan)
 • Baan stevig in lijm aandrukken
 • Rubberen roller om behang stevig aan te drukken
 • Controleren met waterpas
 • Volgende baan strak tegen voorgaande baan aanbrengen
 • In hoek overlap met baan en loodrecht snijden

24 uur drogen en dan pas schilderen

Als je alles zelf wilt doen en ook het schilderwerk, dan is het belangrijk met de droogtijd rekening te houden. Glasvezelbehang is te schilderen in elke kleur latexverf.

De droogtijd is minimaal 24 uur. Het is dus belangrijk dat de lijm droog is en het behang er stevig opzit. Kijk voor het schilderen of er geen hoekjes loszitten.

Het is prima om glasvezelbehang af te werken door het één keer te schilderen. Voor een perfecte afwerking kun je het behang twee keer schilderen.

Glasvezelbehang verwijderen

Er zijn meerdere redenen om glasvezelbehang te verwijderen. Bijvoorbeeld als je de structuur niet meer mooi vindt en een andere structuur wenst.

Ook als je in een woning komt waar het behang niet mooi is aangebracht en u het opnieuw wenst te doen. Of te laten doen. Het verwijderen van glasvezelbehang is toch wel wat lastiger dan papierbehang.

Er zijn een paar tips om het glasvezel behang gemakkelijk te verwijderen. Met deze tips ben je sneller klaar.

Tips glasvezelbehang verwijderen

Aangezien glasvezelbehang verwijderen een pittige klus is, is het aan te raden dit professioneel te laten doen.

Kies altijd voor gemak en laat het glasvezel behang door onze professionele behanger verwijderen. Dan heb je ook meteen de mogelijkheid om de ruimte opnieuw te laten behangen.

Liever zelf het doen? In dat geval raden wij je aan om in het glasvezelbehang wat inkepingen te maken. Op deze wijze komt het water gemakkelijk achter het behang.

Behang laten inweken

Nadat je de inkepingen heeft gemaakt, maakt u een mengsel. Bijvoorbeeld van water met afwasmiddel of d.m.v. speciaal middel om behang te verwijderen.

Smeer het vervolgens over de gehele muur in met het sopje en laat het even goed inweken. Of kies toch voor gemak en huur bij een bouwmarkt een behangafstomer.

Het is ook met een plamuurmes mogelijk om het behang te gaan lossteken. Lukt dit nog niet echt? Dan is je behang nog niet genoeg ingeweekt.

Glasvezelbehang laten aanbrengen door een behanger

Waarom het zelf doen met twijfels over het resultaat als onze professionele behanger voor u klaarstaat? Zowel voor verwijderen als voor het aanbrengen.

Glasvezelbehang laten aanbrengen door een onze behangers staat garant voor het allerbeste resultaat. Dat is een kwestie van veel kennis en veel ervaring in de praktijk.

Uiteraard heb je de keuze om het zelf te doen. De vraag is alleen wil je er veel tijd aan besteden? Wil je niet met ergernis zitten als het toch niet helemaal lukt?

Voordelen behanger inhuren voor aanbrengen glasvezelbehang

Er zijn veel voordelen op te noemen als u de keuze maakt voor het inschakelen van een van onze behangers. Dat is dat je er een prachtige muur voor terugkrijgt.

Een muur die niet alleen door ons is behangen met glasweefselbehang, maar ook is geschilderd. Een muur waar je vervolgens jarenlang met plezier naar kijkt.

Je bespaart veel tijd. Onze professionals werken natuurlijk efficiënt en snel. Je hoeft je niet te ergeren als je het zelf doet. Bovendien vallen de kosten bij Bouwsector NL ook nog eens enorm mee.

Prijs glasvezelbehang laten aanbrengen

De kosten voor het kopen van glasvezelbehang en lijm ben je al kwijt als u de keuze maakt voor dit behang.

Je hoeft dus voor het uitbesteden van het aanbrengen van het behang alleen maar met de arbeidsuren rekening te houden. Dit vertaald zich in een prijs per m2.

Glasvezelbehang aanbrengen in een prijs per m2 schept duidelijkheid. Uiteraard is er wel variatie in de prijs afhankelijk van je wensen.

Verwijderen, voorbereiden, aanbrengen en schilderen

Het grootste gemak vindt je met het uitbesteden van de gehele klus. Als je op de kosten wilt besparen, is het mogelijk om alleen voor het aanbrengen te kiezen.

Of alleen voor aanbrengen en schilderen. Het verwijderen van oud behang doet u dan zelf. Dat scheelt je in de uiteindelijke prijs en maakt het nog voordeliger.

Het is van wensen afhankelijk wat de uiteindelijke kosten zijn voor het inhuren van een van onze behangers.

Laat je gegevens achter voor meer informatie

Het is begrijpelijk dat je misschien wat meer informatie wenst alvorens een besluit te nemen. Daarom bieden wij je de mogelijkheid uw gegevens achter te laten.

Vul indien je wenst ook alvast een korte of uitgebreide beschrijving van de klus in. Deze gegevens vormen de basis voor ons eerste contactmoment.

Je gaat geen enkele verplichting aan met het achterlaten van uw gegevens. Deze optie is bedoeld om met je in contact te komen. Je maakt alleen je interesse ermee kenbaar.

Offerte glasvezelbehang aanbrengen

Om duidelijkheid te krijgen in alle kosten van het aanbrengen van glasvezelbehang ontvang je een offerte. Uiteraard op je verzoek en geheel vrijblijvend.

Onze glasvezelbehangers werken door heel Nederland in opdracht van particulieren, bedrijven en organisaties. Ook in je omgeving zijn onze behangers actief.

Wij laten je graag kennismaken met onze professionaliteit, kwaliteit en service als het gaat om glasvezelbehang.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024