Plafond platen

Plafond platen zijn populaire bouwmaterialen die wij plaatsen om moderne en esthetische plafonds mee te creëren. Dit doen wij al meer dan 20 jaar!

Plafondplaten zijn meestal gemaakt van de volgende materialen:

 • Gips
 • Hout
 • Metaal
 • PVC
 • Minerale vezels

Wij verkopen en plaatsen plafondplaten in verschillende vormen, formaten en afwerkingen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor zowel renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Heb je een project waar je graat plafond platen wil laten installeren en afwerken? Maak dan gebruik van onze aanbieding en vraag vrijblijvend een goedkope offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Plafond platen

Welke platen voor plafond?

Er zijn verschillende plafond platen die je kunt gebruiken. Het is belangrijk om te kijken naar het ontwerp, de functionaliteit en het budget. Dit zijn de meest voorkomende plafondplaten:

 1. Gipsplaten: Dit zijn platen die worden gemaakt van gips en papier. Je kunt ze vrij simpel installeren en kunnen prima geschilderd worden.
 2. Minerale vezelplaten: Dit soort platen zijn gemaakt van geperste minerale vezels en geven een goede geluids- en warmte isolatie. Het zijn duurzame plafondplaten en beschikbaar in vele texturen en patronen.
 3. Houten plafond platen: Met houten panelen kun je een warme en natuurlijke uitstraling creëren. Wij verkopen ze in massief houten panelen en op basis van houtvezels.
 4. Metaalplaten: In onze webshop hebben wij metalen plafondplaten van staal en aluminium. Perfect om een moderne of industriële look mee te creëren. Duurzaam en zeer makkelijk te reinigen!
 5. PVC platen: Het voordeel van PVC plafond platen is dat ze betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en waterbestendig zijn. Dit maakt ze uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers.
 6. Akoestische platen: Om geluid goed te absorberen plaatsen wij regelmatig speciale akoestische plafondplaten. Geluidsbeheersing is vaak belangrijk bij kantoren en theaters.

Voor het vinden van de juiste plafondplaat is het belangrijk om de verschillen te weten. Nu je dit weet kun je ons inhuren voor het plaatsen en de afwerking.

Plafondplaten

Wat kosten plafondplaten?

De prijs voor plafond platen is afhankelijk van het type plaat, het materiaal, de afmeting, dikte en de kwaliteit:

 • Gipsplaat prijzen liggen tussen de €5 en €15 per vierkante meter.
 • Vezelplaat prijzen liggen tussen de €15 en €30 per vierkante meter.
 • Houtplaat prijzen liggen tussen de €30 en €100 per vierkante meter.
 • Metaalplaat prijzen liggen tussen de €20 en €50 per vierkante meter.
 • PVC plaat prijzen liggen tussen de €10 en €30 per vierkante meter.

Plafond platen laten plaatsen

Voor het laten plaatsen van plafondplaten hebben wij nu een aanbieding. Dit betekend dat wij ze aanbrengen en eventueel afwerken met 10% korting op het totaalbedrag.

Wil je dat wij voor jou de installatie doen? Vraag dan een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024