Glasvliesbehang

Glasvliesbehang wordt door ons al meer dan 20 jaar gebruikt voor nieuwbouw- en renovatiewoningen. Het is namelijk sterk behang dat muren perfect beschermt tegen muurscheuren.

Al is de basis van elke muur stucwerk, adviseren wij onze klanten met een nieuwbouwwoning, om altijd om te kiezen voor een afwerking met behang. De redenen hiervoor leggen wij zo verder uit.

Wil je een woning voorzien van glasvlies? Vraag dan een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

De voordelen van glasvliesbehang zijn erg groot. Het beschermt muren tegen scheuren en het is goedkoper dan stucwerk.

Waarom behangen

Het grote voordeel van glasvliesbehang is dat het stootvaster is dan een gestucte muur en altijd mooi blijft. Het verdoezelt kleine scheurtjes en kan eenvoudig worden aangebracht op egale maar ook minder egale ondergronden.

Glasvlies voorkomt luchtblazen, is vormvast, zeer duurzaam en vriendelijk voor het milieu.

Hoe moet de ondergrond zijn?

De beste ondergrond voor glasvliesbehang is een wand die gestuct is.  Een gladde ondergrond zorgt namelijk voor een betere hechting. Dit proces noemen wij het behangklaar maken van een wand.

Dit betekend dat wij de wanden voorbereiden om met behang een zo strak mogelijk resultaat neer te zetten. Het is namelijk een feit dat je met onafgewerkte muren geen goed eindresultaat kunt behalen.

Behang is namelijk maar 150 gram of 200 gram dik, waardoor je alles erdoor heen zult zien. Door eerst te stucen kun je muur zo voorbewerken dat oneffenheden en puntjes niet meer voelbaar of zichtbaar zijn.

Het aanbrengen van glasvliesbehang

Wij krijgen vaak de vraag of je zelf glasvezelbehang kunt aanbrengen. Wij vinden van niet! Natuurlijk kun je na een cursus wel enigszins behangen, maar het zal nooit zo strak worden als van een professionele behanger.

Het is een type behang waar je dagelijks mee moet werken om het goed aan te kunnen brengen. Gemiddeld is iemand pas echt een professional na minimaal 5 jaar ervaring.

Wanneer je echt een stuclook wilt realiseren dan ben je wel 10 jaar verder. Met dat betreft zijn wij zelfs van mening dat er maar weinig behangbedrijven zijn, die wij echt strak werk afleveren. Laat staan een beginner!

Onze materialen komen van de groothandel https://glasvliesbehang.com.

Moet er geschilderd worden?

In de basis is glasvliesbehang een onafgewerkt product. Dit betekend dat je niet wegkomt met alleen het behangen van je woning. Dit ziet er simpelweg niet mooi uit. Je moet dus schilderen wil je dat het aantoonbaar wordt.

Veel mensen denken omdat behang wit is dat het niet meer gesaust hoeft te worden. Niets is minder waar! Je zult latexverf moeten gebruiken die geschikt is voor behang. Dit is ook zo bij renovlies.

Bepaal zelf de kleur

Over het algemeen worden woningen altijd opgeleverd in 9010 of 9016. Dit zijn beide wittinten die de woning een mooie look zullen geven. Uiteraard zijn andere kleurmogelijkheden wel bespreekbaar.

In de praktijk zien wij vaak dat onze klanten willen werken met accentmuren. Dit is dan een muur in de woonkamer of slaapkamer, die dan een andere kleur moet krijgen. Dit is uiteraard geen enkel probleem.

Glasvlies is behang dat je moet schilderen. Je doet dit met latexverf en de kleur kun je zelf bepalen.

Wat kost glasvezelbehang?

De kosten voor glasvliesbehang liggen op €12,99 per vierkante meter. Voor deze prijs behangen, sauzen en kitten wij je complete huis. De materialen zijn in dit pakket inbegrepen. Vergelijk dit met de renovlies kosten.

Perfect voor nieuwbouw en renovatieprojecten

Het mooie van glasvlies is dat het geschikt is voor verschillende ondergronden. Je kunt er dus zowel nieuwbouwwoningen als renovatiewoningen met behangen.

Voor het mooiste resultaat met glasvliesbehang, huur je een professionele glasvliesbehanger van stukadoorinhuren.nl in. Vraag een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024