Betonstuc: wat is het verschil met beton cire?

Je zult op het internet verschillende ‘Beton Cire’ soorten tegen zijn komen. De ‘Beton Cire look’ is in onze webshop een bestseller vanwege zijn populariteit en veelzijdigheid.

Beton Cire is een betonstuc, maar niet alle Beton Stuc is Beton Cire. Let dus goed op wanneer je een Beton Cire badkamer wil gaan maken.

Meestal bevat Beton Stuc teveel kalk waardoor je deze moeilijker waterdicht kunt krijgen. Je kunt Beton Cire herkennen doordat je niet 3 keer hoeft te coaten of te sealen bij een badkamer of douche hoek.

Wil je wanden die glad zijn en eruit knallen? Dan garanderen wij het beste resultaat en de laagste prijs per vierkante meter. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Betonstuc

Beton stuc kopen

Traditionele Beton Cire kun je niet kant en klaar in een potje kopen. Echte Beton Cire word hard wanneer je deze aanmaakt met de resin. Zelfs al doe je de deksel weer terug op het potje.

Een ander goed voorbeeld van traditionele Beton Cire is dat deze bijna overal van zichzelf aan hecht en ook nog is een grote buigsterkte heeft.

De verschillen van Beton Stuc en Beton Cire:

  • Beton Cire heeft geen primers nodig!
  • Water of toch liever resin?
  • Beton Stuc hoeft niet altijd een poeder te zijn.
  • Kant en klaar Beton Cire.
  • Beton Stuc bevat te veel kalk.
  • Capillaire waterabsorbsie en waterdichtheid.
  • Beton Cire is echt waterdicht.

Beton Cire zonder primers

Voor een goede traditionele betoncire heb je geen primer nodig om te hechten. De Beton Cire van Stukadoor Inhuren hecht uit zichzelf aan bijna alle ondergronden en is erg flexibel.

De MDF hechting met Beton Cire is zo goed dat het beter aan de MDF hecht dan dat de MDF aan elkaar zit. Dit heeft Bouwsector Nederland getest bij nieuwbouw en bestaande bouw.

Water of recin?

Betonstuc maak je aan met water om deze goed te kunnen smeren. Bij Beton Cire gebruik je standaard een resin. Deze is je eerste waterdichting en je flexibiliteit.

Zoals je misschien weet zijn cement achtige producten na droging altijd open van structuur. Je ziet dus dat wanneer je beton of specie nat maakt dat hij donker van kleur word.

Gebruik je liever water dan zal je veel poriën hebben omdat het water verdampt en uit je laag Beton Stuc moet kunnen. Beton Cire kan dat ook hebben wanneer je enkel water gebruikt.

Gebruik daarom bij traditioneel Beton Cire een resin om dit te verminderen. Heb je advies nodig? Stukadoor Inhuren begrijpt dat. Laat ons je helpen met het proces en de uitvoering.

Beton stuc

Beton stuc hoeft geen poeder te zijn

De betonstuc die wij verkopen en ook zelf gebruiken is een poeder maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Onze poeders moet je aanmaken met water om je muur te smeren.

Wij gebruiken altijd de poeder versie omdat wij deze het meeste vinden lijken op een traditionele Beton Cire. Je kunt deze dus ook makkelijker kleuren. Het overgebleven poeder kan je zelfs nog een tijd bewaren.

Wil je een mooie woonkamer muur maken dan is dit echt een geweldig product. Het smeert makkelijk en geeft je snel die mooie schakeringen die men “Beton Cire’ look noemt.

Beton cire kant en klaar

Op internet zie je steeds meer de kant en klare ‘Beton Cire’. Iedereen weet toch als je cement of gips aanmaakt en dit in een potje doet met de deksel erop, dat het direct hard wordt.

Het heeft dus helemaal niets te maken met beton en kan daarom helemaal geen betonstuc of Beton Cire heten. Het zijn producten die een betonlook resultaat geven maar niet hetzelfde zijn.

In betonstuc zit veel kalk

Het grootste verschil tussen Beton Stuc en Betoncire is de samenstelling. Beton Stuc bevat voornamelijk kalk als binder.

Soms zitten er nog wat droge kunststoffen in verwerkt om een beter eindresultaat te verkrijgen. Dit is bij de betontuc van Stukadoor Inhuren zeker het geval.

Fabrikanten noemen dit een improved product. Dit zijn verbeterde producten voor degenen die niet zo goed Engels spreken.

Capillaire waterabsorbsie en waterdichtheid

Het is belangrijk dat je weet wat waterdichtheid eigenlijk betekent. Zoals eerder besproken is het donker worden van je beton zeker geen bewijs van waterdichtheid.

Een goed product is pas waterdicht wanneer je de koker op een werkstuk plakt. Daar moet je dan water in doen op 5 bar druk en deze 3 dagen laat staan.

Pas dan breek je alles weer af en weeg je hoeveel gewicht er totaal bij het originele werkstuk is bij gekomen. Is dit dan 0,0 gram dan is je product volledig waterdicht.

Je zult dan ook geen donkere plek meer zien op de plaats waar de koker heeft gestaan. Capillaire waterabsorbsie is het proces dat wanneer je een natte vloer hebt je muur het water omhoog zal trekken.

Dit gebeurd wanneer de vloer onder water heeft gestaan en je stucwerk tot minimaal 20 cm hoger ook nat is. Professioneel stucwerk is heel capillair en zal het water omhoog trekken.

Waar kun je betonstuc voor gebruiken?

Beton stuc wordt gebruikt voor de badkamer, keuken en zelfs buiten. Je kunt beter niet zelf stucen want het is materiaal waar je echt veel ervaring mee moet hebben. Dit leer je niet zomaar.

Wil je geen risico lopen en nooit teveel betalen? Laat dan je betonstuc aanbrengen door Stukadoor Inhuren. Vraag zonder verplichtingen een gratis offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024