Schuurwerk

Schuurwerk is een prachtige afwerking voor je woning. Het zijn prachtige cirkelvormen voor muren of plafonds. Het is een pleisterwerk wat ietwat korrelig is.

Omdat het bijna in elk interieur past is het een veel gebruikt pleisterwerk. Er zijn verschillende soorten schuurwerk, zoals:

  • Fijn schuurwerk
  • Grof schuurwerk
  • Zeer grof schuurwerk

Stukadoor Inhuren gebruikt het al decennia lang om plafonds en muren mee te bewerken. Het is niet goedkoop maar door onze aanbieding wel betaalbaar! Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Schuurwerk

Waarom schuurwerk?

Voor een modern uiterlijk dat meer ruimte in je woning geeft, raden wij fijn schuurwerk aan. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je ruimte wat knusser en gezellig wordt, of minder “saai”.

Daarnaast kan het ook erg goed toegepast worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ook zorgt het ervoor dat je woning een goede vochtigheidsgraad houdt.

Wil je een plafond of wand met prachtige cirkelvormen? Dan helpen wij je graag! Ontdek alles over schuurwerk en lees ons blog volledig. Deze hebben wij met liefde voor je geschreven.

Schuurwerk plafond

Schuurwerk op je plafond laten aanbrengen is een zeer populaire afwerkingstechniek in binnenruimtes. Het geeft een unieke en prachtige uitstraling!

Het is echt vakwerk want onze stukadoor brengt het met de hand aan. Ons specialisme ligt voornamelijk op kleine, willekeurige patronen die een zandkorrelige structuur vormen.

Een ander voordeel van deze afwerking is dat het oneffenheden in het plafond weghaalt. Onze klanten vinden het er dan weer strak en naadloos uitzien.

Wanneer wij klaar zijn met het plafond stucen. dan kunnen we het schuurwerk schilderen. Zo kun je het aan laten passen op je smaak of interieur. Wij bieden alle kleuren!

Fijn schuurwerk

Bij fijn schuurwerk verfijnen wij de structuur van de zandkorrel, hierdoor krijgt je wand of plafond een strakke en gladde uitstraling.

Grof schuurwerk

Dit is een afwerkingstechniek waarmee wij een opvallende zandkorrel structuur creeren. De textuur is grover en geeft plafonds en wanden meteen een warme uitstraling.

Schuurwerk plafond

Welk gips voor schuurwerk?

Voor het schuurwerk dat wij aanbrengen op muren en plafonds gebruiken wij schuur gips. Veel mensen kennen het onder de namen gipsplaat of stucgips.

Het is materiaal dat poederachtig en droog is. Onze stukadoors mengen het met water om een gladde pasta te maken. Dit speciale gips is zo ontworpen dat je het makkelijk kunt schuren voor een fijne afwerking.

Het heeft een goede hechting op allerlei soorten ondergronden en verkleint het risico op scheuren aanzienlijk.  Met dat betreft is schuur-gips perfect voor het egaliseren van oppervlakten.

Je creëert een vlakke en strakke afwerking die je kunt schilderen of behangen.

Schuurwerk laten aanbrengen en sauzen

Wij brengen graag het schuurwerk voor je aan en werken het af met de latex kleur die jij wilt! Vraag geheel vrijblijvend een offerte op maat bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024